Před pár lety jsme tu měli recenzi na sterilované hotovky Adventure Menu. Testeři tehdy jako zápory zmiňovali váhu jednotlivých balíčků, nemožnost opakovaného uzavření pomoci Ziplocku apod.

Nyní má být vše jinak!

 

Lidé z Adventure Menu mezitím nespali na vavřínech a tiše vyvíjeli nejen nová jídla, ale i novou technologii sušení. Investovali do toho přes 9 mega, nechali si postavit vlastní stroje a vypadá to, že se jim povedlo vytvořit něco pozoruhodného.

 

Nová technologie se jmenuje „VACUUM DRIED/TASTY“ a údajně se má jednat o rychlejší, energeticky úspornější a tudíž i o něco levnější způsob sušení jídla, než tolik oblíbená, avšak velmi drahá lyofilizace. Všechny pochoutky sušené tímto způsobem budou mít zaručenou minimální trvanlivost 5 let, a to nehledě na podmínky skladování (především tedy ty teplotní).

 

A to není vše, zásadní změny se dočkají i obaly. Ty nově budou uzavíratelné a dostanou dva výřezy na každé straně, takže v průběhu konzumace budete mít možnost utrhnout překážející část sáčku a dosáhnout lžičkou až na dno. Samozřejmostí také má být i ryska uvnitř obalu, takže nebudete mít problém s určením přesné dávky vody potřebné pro rehydrataci pokrmu.

Konkrétní pokrmy jsou zatím známy pouze 4. Budou to již tradiční „Pikantní kotlík s bulgurem“ a „Kuře Korma s rýží basmati“. K nim se ještě přidají „Chilli con carne“ a „Čočkový Dhal“, což má být indická veganská polévka z červené čočky. Na dalších 8 se nyní usilovně pracuje a hotovy mají být cca v červnu letošního roku.

 

Pokud Vám to přijde málo, zbystřete. Dostáváme se totiž konečně k jádru pudla. Adventure Menu nyní zkouší alespoň trochu zahojit masivní devítimegové krvácení a má propagační kampaň na HitHitu.

 

Odměnou za příspěvky mají být právě nové pochoutky, k nimž se přidají i zatím neznámé „outdoorové dárky“ a také to hlavní! Každý přispívající má možnost napsat do poznámky vlastní recept a zúčastnit se tak soutěže o poukaz na nákup jídel ADM v hodnotě 10.000. Ostatně, prozkoumejte si to sami, klikejte SEM a přispějte na rozvoj něčeho dobrého.